slider-nieuws
NIEUWS

Nieuwsbrief januari 2020

Happy New Year
De kerstdagen zijn achter de rug en de oliebollen en champagne hebben hopelijk weer goed gesmaakt. De enige champagne die Pro Dutch Racing verder dit jaar nog wil proeven, is die uit de grote magnum die hoort bij een raceoverwinning. Pro Dutch Racing wil hierbij iedereen, maar in het bijzonder haar partners en fans, een voorspoedig 2020 wensen, zowel in gezondheid, als zakelijk en sportief. Dat het in alle opzichten maar een mooi jaar mag worden!


Dubbel programma voor Pro Dutch Racing
Pro Dutch Racing gaat een op z’n zachtst gezegd druk en uitdagend

seizoen tegemoet. Michel Tooren en zijn team zullen namelijk op twee fronten actief zijn.

Naast het inmiddels vertrouwde programma van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap wil Pro Dutch Racing ook een gooi doen naar de titel in het Engels kampioenschap, het Motorsport UK Pro Modified Championship. Door het wegvallen van de Finse ronde van het FIA Europees Kampioenschap is er in deze titelstrijd een gat ontstaan van meer dan twee maanden. De tweede ronde van het FIA EK staat op de kalender voor 4 tot en met 7 juni, terwijl ronde drie pas van 13 tot en met 16 augustus wordt verreden. “In deze periode vallen precies twee ronden van het Motorsport UK kampioenschap. De afgelopen jaren viel een van deze races steeds samen met de Finse FIA EK-wedstrijd waardoor een volledige inzet op de Engelse titel niet mogelijk was. Als je één ronde van het Engels kampioenschap mist, kom je niet in aanmerking voor de bonuspunten en zonder die punten wordt het behalen van de titel nagenoeg onmogelijk. De wedstrijd in het paasweekend en de tevens voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende Main Event en European Finals staan traditioneel al op onze
kalender. Met de Summer Nationals, MOPAR Euro Nationals en National Finals erbij komen we dit jaar op negen races. Niet alleen goed voor de ervaring maar ook extra winstkansen”, blikt een opgetogen Tooren alvast vooruit. Naast het schrappen van de Finse ronde is er nog een opmerkelijke wijziging in de kalender van het FIA Europees Kampioenschap. De NitrOlympX op Hockenheim en de Summit Racing Equipment Internationals op Tierp Arena hebben van positie gewisseld, waardoor de Duitse ronde van het FIA EK nu naar eind augustus is verhuisd. Met de nieuwe data voldoet het wedstrijdschema aan de eis van de FIA dat er minimaal één vrij weekend tussen de wedstrijden moet zitten. Dit moet het voor meer teams aantrekkelijk maken om het volledige FIA EK te rijden. Het seizoen begint voor Pro Dutch Racing in het paasweekend van 10 tot en met 12 april en eindigt in het weekend van 26 en 27 september.


FIA Europees Kampioenschap
22-25 mei, Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland
4-7 juni, Tierp Internationals, Tierp Arena, Zweden
13-16 augustus, Summit Racing Equipment Internationals, Tierp Arena, Zweden
28-30 augustus, NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland
10-13 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland


Motorsport UK Championship
10-12 april, Festival of Power, Santa Pod Raceway, Engeland
22-25 mei, Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland
18-19 juli, STP Summer Nationals, Santa Pod Raceway, Engeland
31 juli - 2 augustus, MOPAR Euro Nationals, Santa Pod Raceway, Engeland
10-13 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland
26-27 september, STP National Finals, Santa Pod Raceway, Engeland


Onderhoud
Zoals in de vorige nieuwsbrief al werd gemeld, is het seizoen 2020 voor Pro Dutch Racing al direct na afloop van de laatste wedstrijd in september 2019 begonnen. De Pro Dutch Racing ’71 Plymouth Barracuda is volledig gestript en onderdeel voor onderdeel wordt of is al nagelopen. Alles wordt opgefrist en waar nodig worden onderdelen vervangen. Daarnaast zijn het volledige brandstofsysteem en de blower voor controle en updates naar Amerika gestuurd. Dit alles moet er straks voor zorgen dat de motor het vereiste vermogen van rond de 3.500 pk weer naar de achterwielen kan sturen.


Vertrouwd team
Pro Dutch Racing mag zich al jaren verheugen in een vaste crew die rijder Michel Tooren terzijde staat, hetgeen veel zegt over de sfeer binnen het team. Ook in 2020 komt er geen wijziging in de personele bezetting en mag Michel Tooren weer rekenen op de teamleden Jan Selles, Jaap Oonincx, Anton Vink, Arjan van Bemmel, Benjamin Selles, Leon van der Linden, Richard Homan, Bianca Booij en last by not least Alexander Durinck.


Partners
Pro Dutch Racing wordt gesteund door: Arton USA Cars & Parts, Burger Ferry Agencies, Career Maker, Damen Marine Components Netherlands BV, Dockmarks Signs BV, Duraship BV, DW Pumps, Electric Marine Support BV, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Gebr. de Jonge BV, Heatmasters, Heftronics, Helmacab Belgie B.V.B.A., Hoogendoorn maritieme betimmering en interieurbouw, Marine Power Drechtsteden BV, Maritiem Media, MST Shipping, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, Petrostar AG, RBC Nederland BV, Rotyle Dakbedekking, RTR Barging, Scheepsservice Beljaars, Shipping Factory BV, Sinttruije Marine Service BV, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, Verhaar Omega, VKV Service BV en Vrooam Powersports Lubricants International BV.